Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου για τη Δημοτική Αρχή της Πέτρας ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Νίκος Σηφουνάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Κατ' επανάληψη έχω αναφερθεί στο ρόλο της Δικαιοσύνης, που στη δημοκρατία αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο της εύρυθμης λειτουργίας της.
Η χθεσινή απόφαση με την οποία ανατράπηκε η ήδη εκφρασθείσα προγενέστερη βούληση του δικαστηρίου, που επιβεβαίωνε την εκλογή της Δημοτικής αρχής της Πέτρας με Δήμαρχο τον Παύλο Παπουτσάνη, πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει κατανοητή.
Βεβαίως, ότι με κλήρωση προσδιορίστηκε το αποτέλεσμα, παρά την εκφρασθείσα βούληση του εκλογικού σώματος, σαφέστατα οδηγεί τους δημότες του Δήμου Πέτρας και την κοινή γνώμη ευρύτερα, να εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους ως προς το ορθόν των αποφάσεων.
Στην δημοκρατία αναφαίρετο και κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών είναι να κρίνουν.
Σέβομαι τις αποφάσεις των δικαστηρίων, όμως έχοντας βιώσει προσωπικά στο παρελθόν την με δικαστική απόφαση ακύρωσης εκλογής μου, με έωλα επιχειρήματα, συμπερασματικά γνωρίζω ότι ο λαός στην επόμενη ετυμηγορία του το 2010 θα επιβεβαιώσει πανηγυρικά την εκφρασθείσα βούληση του στο πρόσωπο του Παύλου Παπουτσάνη και της Δημοτικής Αρχής του.»